Donerte ski for solvegg i 50-års gave

Den aller første skien på Solveggen på Beitostølen Helsesportsenter ble kapret av familien Soos i Fredrikstad.

Tekst: Vibeke Aasland, Lions Norge

“Den største gaven er å gi”, lyder et kjent og kjært uttrykk som er en god beskrivelse av familien Soos. Soos har flere medlemmer i Lions Club Fredrikstad Sorgenfri. Da 50-års jubilanten Helle Soos feiret bursdagen sin i romjulen 2019 på familiens landsted i Arvika – Sverige, fikk hun mange gaver og klemmer fra familie og emner. Og Helle smilte sine bredeste smil og så ut til å storkose seg. Men da ektemannen Stefan plutselig dro frem en kort treski, spratt tårene. 

Dere som kjenner meg vet hvorfor jeg gråter nå, sa Helle. Å få være med å bidra til prosjektet vårt på Beitostølen Helsesportsenter på denne måten er så stort! Tenk hvor mange flere barn vi kan hjelpe på denne måten, sa Helle. 

Det var Stefan som spontant reagerte da han fikk høre om planene med skien og Solveggen første gang på guvernørrådsmøte i november 2019. “Jeg tar den første skien!”, ropte Stefan. Ettersom han ønsket å overraske sin kjære Helle, måtte planleggingen i forkant være hysj-hysj frem til 27. desember da bursdagen skulle feires. 

Skien er gravert med teksten nr. 1, en takk, Helles navn og gavebeløpet på 50 000 kroner. 

Skien er et symbol på en donasjon fra næringslivet på minimum 50 000 kr til innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2020. Du kan lese mer om Solveggen her.

Nå kommer ski som kjent i par, og LRF-skiene er intet unntak. Den ene skien vil danne en av solstrålene på Solveggen, som skal etableres ved de nye byggene på BHSS. Giveren får den andre skien som kan plasseres der man selv ønsker – for eksempel på en vegg i resepsjonen til en bedrift som donerer. 

Takk igjen til Stefan og Helle – et unikt løvepal i Lionsflokken! 

#LRF2020 #BeitostølenHelsesportsenter #Småhelterstoredrømmer

Recommended Posts